Behandelingen

Bij iedere behandeling wordt de hond grondig onderzocht en nagekeken. Zo worden de nagels geknipt, het gebit gecontroleerd, de oren geplukt, teken en vlooien verwijdert en bestreden. (Deze kosten kunnen worden door berekend) Als finishing touch krijgt je hond een heerlijk geurtje en een presentje

Knippen / scheren

Hierbij wordt de hond in ieder gewenst model geknipt of geschoren. Indien de hond ernstige klitten heeft wordt de hond in overleg geschoren op een kortere lengte, om pijn te voorkomen. Het belang de hond dier staat voorop. Deze techniek wordt vooral toegepast bij Doodles, Poedels, Bichons, Maltezers etc.. Deze rassen worden om de 6 á 10 weken behandeld

Uitdunnen / effileren

Het dode haar wat eruit geplukt kan worden, wordt eruit gehaald en de rest wordt met een effileerschaar uitgedund en gemodelleerd. Om de hond optimaal in model te zetten wordt er ook gewassen. Deze techniek wordt vooral toegepast bij Spaniëls, Setters en Retrievers. Deze dieren worden om de 4 á 24 weken behandeld. De frequentie hangt erg af van het vachttype en het feit of deze wel of niet gecastreerd is. De sluikere, langere vachten van o.a. Shih Tzu’s, Lasha Apso’s, Maltezers etc. worden ingekort. Hierdoor blijft de vacht op een mooie natuurlijke lengte. Dit kan echter alleen als de hond goed is bijgehouden en hij geen klitten heeft. De gemiddelde effileerhond komt elke 8 á 12 weken.

Ontwollen

De loszittende onderwol wordt losgeblazen na het wassen. Als de hond droog is wordt deze met een kam nawerkt.  De overbehaarde plaatsen worden als het mogelijk is geplukt en gemodeleerd om je hond er zo mooi mogelijk uit te laten zien volgens de rasstandaard of jouw wensen. Deze techniek wordt vooral toegepast op de Berner Sennen, Herder, New Foundlander ect. Deze rassen worden vooral tijdens de ruiperiode behandeld om de 3 á 6 maanden. Gecastreerde dieren ontwikkelen meer vacht.

Plukken / strippen

Het dode haar wordt met de hand verwijderd. Gebeurt dit niet, dan kan het dode haar jeuk veroorzaken.
Drie tot vier keer per jaar wordt de bovenvacht geplukt. Er ontstaat een 3-delige vacht van wollige ondervacht, korte ruwe vacht en een lange ruwe vacht. Bij het Strippen wordt de lange ruwe vacht verwijderd waardoor de korte ruwe vacht blijft staan. Zo blijft hij zijn ruige ruwharige uiterlijk het hele jaar door behouden! Deze techniek wordt vooral toegepast bij de Cairn Terrier, West Highland White Terrier, Fox Terrier, Dashond ruwhaar ect. Deze dieren worden om de 12 á 16 weken behandeld afhankelijk van de rijpheid van de vacht en de wens van de eigenaar.

Aanvullende behandelingen

Bij elke trimbehandeling zit nagels knippen inbegrepen, maar het kan zijn dat je tussendoor graag de nagels wilt laten knippen of de hond hoeft niet getrimd te worden maar heeft wel lange nagels. Laat het gerust weten en dan maken we er samen een afspraak voor. Even als het vrij knippen van de oogjes. Kosten: vanaf €5, afhankelijk van gedrag loopt dit bedrag op.

Menu